Bowling v Cihelně Brno

41. týdeníček 2015 – velké věci z mého týdne

Velké věci z mého uplynulého týdne (5.10. až 11.10. 2015). Všechny nejsou doslova velké. Ale pokud si člověk dokáže užívat maličkostí, tak i nepatrná  chvilka ze života stojí za zmínku.

« Zobrazit všechny týdeníčky »

Pondělí

Tak Klára už pracuje v nové židovské restauraci Stern na ulici Hilleho. Uvnitř je ještě šrumec a zmatek, což je taky důvod, proč jsem se ještě nepodíval dovnitř, jen přes okno 😉 .

Čekání na Kláru jsem si zkrátil projížďkou v Lužánkách.

Na kole v Lužánkách

Úterý

Obrousil jsem a natřel samorost první vrstvou lodního laku. Byla to dřina, výsledek ale vypadá skvěle. Člověk by ani nepoznal, že je to dřevo.

Lipový samorost Lipový samorost Lipový samorost Lipový samorost

Zbyla mi trocha laku Lazurol ze stolu z palet. Dřevo trošku zežloutlo, ale to nevadí.

Lipový samorost Lipový samorost

Na Dráze se taky pracuje, Jíra brousila palety na postel.

Jíra brousí palety na stůl Jíra brousí palety na stůl

Koupil jsem si fajn svetřík na zimu 🙂 .

Svetr na zimu ze sekáče Svetr na zimu ze sekáče

Středa

Včera večer jsem přemýšlel, co budu dnes obědvat. Vymyslel recept (určitě už někdo takovou kombinaci vařil) a dneska jsem od rána vařil.

Recept zapečená zelenina s těstovinami

Levný, chutný a rychlý recept – přesně jak to máme rádi všichni. Chuťově mě pokrm překvapil, rád bych si to někdy znovu upekl. Tákžé, tady je recept!

Forestova zapečená zelenina s těstovinami

Ingredience:

  • 500 g těstovin dle libosti – kolínka, farfalle, penne, fusilli (klíďo nějaký obyč)
  • 200 g točeňáku nebo jakékoliv jiné uzeniny
  • 2 x vejce
  • 200 g sýru na posypání 
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • koření – pepř, sůl
  • bylinky – já použil čerstvé i sušené oregano, bazalku, tymián
  • zelenina – dle libosti cibule, rajčata, lilek, mrkev, česnek, cuketa, paprika

Postup:

Dáme vařit těstoviny. Mezi tím osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme točeňák a mrkev taktéž na kostky. Mícháme, dokud cibulka nezačne sklovatět. Opepříme, osolíme a sundáme z plamene.

Do této směsi nasypeme nakrájenou syrovou zeleninu, přidáme uvařené těstoviny a promícháme společně s bylinkami. Můžeme zakápnout oliváčem. Promazaný pekáč nebo zapékací místu naplníme po okraj.

Smetanu rozmícháme s vejci a pomalu nalijeme po celém povrchu těstovin se zeleninou. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a pekáč přiklopíme.

Dáme do 180 °C předehřáté trouby na zhruba 40 minut. Dopékáme cca 8 minut na vyšší stupeň 200°C, aby vznikla mírně křupavá krusta. Hotové těstoviny můžeme posypat jarní cibulkou.

Tato kombinace ingrediencí vám zaručí tu správnou harmonii chutí 🙂 .

Fotografie k receptu: ingredience a směs před vložením do pekáče nebo zapékací mísy.

Zapečená zelenina s těstovinami Zapečená zelenina s těstovinami

Směs zeleniny a těstovin v pekáči a směs posypaná strouhaným sýrem

Zapečená zelenina s těstovinami Zapečená zelenina s těstovinami

Hotové po vytažení z trouby a sejmutí alobalu.

Zapečená zelenina s těstovinami

V mezičase, než jsem do trouby hodil druhý pekáč, mě přepadla potřeba fotit. A hned přišel nápad, realizace už tak složitá nebyla.

Příležitost čeká na ty, kteří se jí chopí a maximálně využijí. Nečekejte, protože příležitost je jako východ slunce. Když budete dlouho čekat, unikne vám.

Foto Forest autoportrét

Poprvé jsem se podíval za Klárou do restaurace Stern. Moc pěkně zařízený interiér.

Čtvrtek

Doma nás trápí ucpaný záchod. Lucie umí nejlépe napodobit tajemné zvuky, které vychází z oné mísy 😀 . A tak jsem se po sladké snídani odebral věnovat hořké pomstě toalety.

Sladká snídaně

Po peripetiích se záchodem jsem jel do města nakupovat a shánět vinné kvasinky, abych mohl konečně zadělat na šípkové víno. Obešel jsem snad šest drogerií a kvasinky Vínka sehnal až v té poslední na Orlí. Až doma jsem se z návodu dočetl, že kvasinky musí být připraveny dva dny předem. Lišácky jsem tedy skočil vedle do zeleniny a koupil litr burčáku. Stary dobrý a nejlepší burčák musí přeci kvasit úplně stejně. Že mě to nedošlo dřív, stále je burčáková sezóna

Šípky na šípkové víno

Od vína toho raději moc neočekávám, protože ten, kdo moc očekává, bývá častokrát zklamán. Recept napíšu až za tři týdny, kdy by mohlo být víno hotové.

Příprava šípkového vína

Dalo by se říci, že omylem, zároveň nezávisle jsem zavítal na pár půllitrů Hauskrechta ke Kláře do Sternu. Než jsem přijel, Benny mi stihl objednat. Jako doma 😀 .

stern restaurace brno

Pátek

Na Dráze je nejvíc underground oldies chill na světě. Kluci přichystali a otevřeli posezení pod mostem, kde hraje dj Sabith 😀 Hraje se na oldschool automat flipper pinball.

Buči dnes zase řádil. Není nic skvělejšího, když člověk přijde ve 2 v noci domů a čeká ho úklid po šíleném psovi.

Pes ničí byt

Till, zpěvák z mé srdeční kapely Rammstein dnes vypustil do světa nový klip svého solo projektu Lindemann – Fish On:

Sobota

Hey Dude! Hrajeme bowling jak Big Lebowski 😀 . V Cihelně v Krpoli.

Bowling v Cihelně Brno Bowling v Cihelně Brno Bowling v Cihelně Brno

Já hrál dneska podruhé v životě a zas tak špatný hody to nebyly. Ono to tam vždycky nějak spadne 😀 .

Bowling v Cihelně Brno Bowling v Cihelně Brno Bowling v Cihelně Brno

Mno, od profesionálů nás dělilo už jen takové to honítko pytlítko na koule 😀 .

Bowling v Cihelně Brno

Nakoupili jsme ingredience a jeli k nám vařit a strávit společný večer. Já jel na bicyklu a děcka autem 😀 .

Nakupování v Tescu

Benny s Luckou uvařili kuře na paprice a jako sladkou tečku upekli mrkvový dort. Máme se jako prasata v žitě 😀 .

Mrkvový dort Mrkvový dort

Na vlastní voči jsem viděl, jak to v té sra*ce topěj 😀 .

Mrkvový dort U nás doma

Neděle

Fotím věci na prodej na Aukru. Už mám vystaveno přes 100 věcí.

Focení produktů doma

V klubu byla dnes velká psí návštěva 🙂 .

Psí návštěva Na Dráze Psí návštěva Na Dráze Psí návštěva Na Dráze

Že mi dáte lajk? 😉
42. týdeníček 2015 – velké věci z mého týdne
40. týdeníček 2015 – velké věci z mého týdne